Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kolumbijas FARC nemiernieku bijušais komandieris nogalināts Venecuēlā, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Hernāns Dario Velaskess, saukts arī par "El Paisa", tika nošauts Venecuēlas Apūras štatā. Viņa nāve vēl nav oficiāli apstiprināta, un Kolumbijas armija paziņoja, ka tā nav zinājusi par slepkavību.

Vietējie mediji izteikuši minējumus, ka Velaskesu varētu būt nogalinājuši algotņi.

Kolumbijas prezidenta Ivana Dukes pārstāvis ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja, ka viņa prezidenta birojs šobrīd cenšas iegūt papildu informāciju par notikušo.

FARC nemiernieki bija marksistu grupējums, kas vairāk nekā 50 gadus veda karu pret Kolumbijas valdību līdz 2016. gadā izsludināja pamieru.

Velaskess bija komandieris vienai no vardarbīgākajām FARC vienībām. Viņš bija saistīts ar auto sprādzienu Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā 2003. gadā, kad gāja bojā 36 cilvēki un vēl gandrīz 200 tika ievainoti.

Lai arī 2016. gadā Velaskess iesaistījās pamiera panākšanas procesā, divus gadus vēlāk viņš atkal paziņoja par atgriešanos pie cīņas pret valdību.

Apmēram 13 000 FARC partizānu ir nolikuši ieročus kopš 2016. gada pamiera, un kopš tā laika grupējums ir pārtapis par nelielu politisko partiju, kurai ir 10 vietas Kolumbijas kongresā. Tomēr vardarbība turpinās dažos Kolumbijas reģionos, kur aptuveni 5000 disidentu turpina cīnīties pret valdības spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!