Bijušais Velsas princeses Diānas miesassargs Trevors Rīss-Džonss, kurš vienīgais palika dzīvs viņai liktenīgajā autokatastrofā, ir sācis jaunu dzīvi kā ANO apsardzes darbinieks Austrumtimorā, otrdien ziņoja britu laikraksts "The Times".
Rīss-Džonss ir parakstījis darba līgumu uz vienu gadu un strādās par ANO apsardzes priekšnieka vietnieku Suajā, kur nesen gāja bojā divi ANO darbinieki sadursmēs ar bruņotiem kaujiniekiem.

32 gadus vecais Rīss-Džonss ir bijušais izpletņlēcēju pulka desantnieks. Viņš pirmdien sāka strādāt Austrumtimorā neilgi pēc tam, kad pirmoreiz bija apmeklējis princeses piemiņas dievkalpojumu viņas dzimtajā vietā Altorpā Anglijas austrumos.

Bijušais princeses miesasargs dzīvos pussagruvušā Suajas celtnē, kurai vairākkārt ir uzbrukuši kaujinieku grupējumi, un riskēs saslimt ar malāriju vai citiem tropu drudža paveidiem, kas ir noticis ar ceturto daļu no Austrumtimorā izvietotajiem karavīriem.

Rīss-Džonss tika smagi ievainots Parīzes autokatastrofā, kurā 1997.gada 31.augustā gāja bojā Diāna, viņas draugs Dodi al Fajeds un princeses šoferis Anrī Pols. Pēc Rīsam-Džonsam izdarītas operācijas viņš atsāka darbu apsardzes firmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!