Foto: AP/Scanpix
Maskavas Tveras rajona tiesa ir piespriedusi bijušajam Krievijas vicepremjeram - opozīcijas kustības "Solidaritāte" līdzpriekšsētājam Borisam Ņemcovam administratīvo arestu uz 15 dienām par nepakļaušanos milicijas darbinieka rīkojumiem protesta akcijas laikā, informē kustības preses sekretāre.

Ņemcovs un vairāki citi opozicionāri tika aizturēti nesankcionētā opozīcijas protesta akcijā, kas notika 31.decembrī Triumfa laukumā Maskavā.

Kustības "Solidaritāte" preses sekretāre Olga Šorina paziņoja, ka Ņemcova piekritēji no pirmdienas līdz viņa administratīvā aresta beigām rīkos piketus pie Maskavas mērijas un viņa aresta vietas.

Opozīcijas rīkotās akcijas nolūks bija aizstāvēt Krievijas konstitūcijas 31.pantu, kas paredz pulcēšanās brīvību.

Vienam no šīs akcijas organizētājiem - kustības "Kreisā fronte" pārstāvim Konstantīnam Kosjakinam ir piespriests administratīvais arests uz 10 dienām.

Nesankcionēto mītiņu Triumfa laukumā organizēja Kosjakins, Nacionālboļševiku partijas līderis Eduards Ļimonovs un bijušais padomju disidents Vladimirs Bukovskis.

Milicija pēc atkārtotiem brīdinājumiem, ka šī akcija nav atļauta un demonstranti traucē cilvēku pārvietošanos, sāka aizturēt tās dalībniekus. Starp aizturētajiem bija arī Ļimonovs.

"Kreisās frontes" līderis Sergejs Udaļcovs tikmēr piedalījās atļautā mītiņā. To organizēja aktīvistu grupa, starp kuriem bija centra "Memoriāls" vadītājs Oļegs Orlovs un kustības "Par cilvēktiesībām" līderis Ļevs Ponomarjovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!