Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā teroristiskā organizācija "Al-Qaeda" izplatījusi audio ierakstu, kurā, visticamāk, dzirdams bijušā līdera Osama bin Ladena dēls Hamza, aicinot uz uzbrukumiem vairākām lielpilsētām, ziņo "The Telegraph".

"Al-Qaeda" audio ierakstu sociālajos tīklos izplatījuši vairāki džihādisti. Tā ir pirmā reize, kad Hamza bin Ladens uzstājas ar kaut kādiem paziņojumiem, jo līdz šim ar dažādiem draudiem klajā nākuši citi organizācijas pārstāvji. Pēc dažādu avotu teiktā, bin Ladena dēlam šobrīd ir 23 vai 24 gadi.

Savā uzrunā Hamza bin Ladens aicina islāma piekritējus uz džihādu pret ASV un tās sabiedrotajiem. Audio ierakstā Hamza bin Ladens kā potenciālos uzbrukuma mērķus min Londonu, Parīzi, Vašingtonu un Telavivu.

Pēc Osamas bin Ladena nogalināšanas 2011. gadā tika atrastas vēstules, kurās viņš, kā noprotams, dēlu Hamzu audzina par savu pēcteci. Līdz šim Hamza bin Ladens gan nav sevi sludinājis kā "Al-Qaeda" līderi, taču zināms, ka viņš piedalījies uzbrukumos Pakistānai un Afganistānai jau kopš 2005. gada.

2011. gadā pēc ASV un tās sabiedroto uzbrukuma Pakistānā tika nogalināts Osama bin Ladens un vēl vairāki cilvēki. Sākotnēji bija ziņots, ka kopā ar Osamu bin Ladenu nogalināts arī Hamza, taču vēlāk veiktās pārbaudes atklāja, ka nogalinātais ir cits bin Ladena dēls – Khaleds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!