Par Irākas džihāda līderi sevi dēvējošs cilvēks piektdien videoierakstā aicināja starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderi Osamu bin Ladenu neatzīt par savu cilvēku nesen iecelto organizācijas Irākas atzara līderi Abu Ajubu al Masri, informēja telekanāls "Al Arabiya".
Dubajā bāzētais telekanāls pārraidīja videoierakstu, kurā Abu Osama al Mudžahids sūdzējās bin Ladenam, ka "Al Qaeda" Irākas atzars Masri vadībā Irākā pastrādājis tādus "neattaisnojamus pārkāpumus" kā prominentu šeihu nonāvēšanu.

"Tas vien, ka cilvēki nav pazīstami, nav iemesls nogalināt ikvienu, ko izdodas ieraudzīt," sacīja zemas kvalitātes videoierakstā redzamais vīrietis.

"Mēs aicinām nodot vadību irākietim, tāpat kā Afganistānā tā nodota afgānim," atsaucoties uz talibu līderi Afganistānā mullu Mohamadu Omāru, sacīja ierakstā redzamais kaujinieks.

"Mēs lūdzam Dievu, lai tu saņem mūsu vēstījumu un tie, ar kuriem esi kopā, to nenoslēptu no tevis, lai tu varētu pieņemt attiecīgu lēmumu. Mēs esam tavi dēli un nepievilsim, vadot karu un džihādu."

Ēģiptietis Masri tika iecelts par "Al Qaeda" Irākas atzara līderi pēc iepriekšējā līdera Abu Musaba az Zarkavi nogalināšanas šī gada jūnijā.

Mēneša sākumā atklātībā parādījās ziņas, ka ASV uzlidojuma laikā Irākas pilsētā Haditā nogalināts arī Masri, taču ASV armija šādu informāciju noliedza.

Kopš Zarkavi nogalināšanas Irākas varas iestādes paziņojušas arī par citiem panākumiem cīņā pret nemierniekiem un pavēstīja, ka izlūkdienesti aizvien veiksmīgāk sagrauj teroristu šūniņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!