Pēc otrdien izplatīta video, kurā "Boko Haram" līderis Abubakars Šekau solījis izjaukt Nigērijas vēlēšanas par katru cenu, pašnāvnieku aktivizētos bumbu sprādzienos bojā gājuši vismaz 20 cilvēki.

Viens sprādziens noticis valsts ziemeļaustrumu pilsētas Biu tuvumā. Karaspēka vienība, kas atradusies pie kontrolpunkta, nogalinājusi 17 uzbrucējus. Tiek uzskatīts, ka viņi bija "Boko Haram" pārstāvji.

Savukārt kāds cits pašnāvnieks sevi uzspridzinājis restorānā netālu no militārā kontrolpunkta valsts ziemeļrietumu pilsētā Potiskumā.

Otrdien par savu 15 minūšu garo video džihādisti paziņoja, izmantojot "Twitter". Tas licis analītiķiem izteikt minējumus, ka grupējums seko "Islāma valsts" paraugam. Līdz šim "Boko Haram" savus video uzņēma sliktā kvalitātē un izplatīja, nosūtot tos žurnālistiem DVD formātā.

Šobrīd pastāv bažas par valsts politisko stabilitāti pirms valsts kārtējām vēlēšanām, kuras jau pēc valsts militārpersonu ieteikuma drošības dēļ pārceltas no 14. februāra uz 28. martu.

Valsts prezidents Džonatans Gudlaks, kurš visticamāk tiks pārvēlēts, no opozīcijas puses saņēmis bargu kritiku par pārāk vāju cīņu pret islāmistu teroristiem. Tas cerības devis viņa konkurentam, bijušajam militārajam vadonim Muhamadu Buhari.

Nigērijas vēlēšanu komisija otrdien paziņoja, ka līdz šim vēlētāju kartītes nogādātas jau 75% mājsaimniecībās, bet sola līdz atliktajam vēlēšanu datumam piegādāt tās arī atlikušajās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!