Foto: EPA/Scanpix/LETA
Bolīvijas ģenerālprokurors piektdien, 4. septembrī, iesūdzēja bijušo valsts prezidentu Evo Moralesu Starptautiskajā krimināltiesā Hāgā, apsūdzot viņu noziegumos pret cilvēci.

Moraless augustā kūdīja savus piekritējus bloķēt autoceļus, lai neļautu pārvietoties pārtikas un medicīniskā skābekļa transportam un ārstiem, teikts ģenerālprokuratūras paziņojumā.

Moralesa piekritēji protestēja pret prezidenta vēlēšanu atlikšanu jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Autoceļu blokādes dēļ ir nomiruši vismaz 40 pacienti, paziņoja ģenerālprokuratūra, piebilstot, ka tā mēģina panākt Starptautiskās krimināltiesas izmeklēšanu par Moralesa noziegumiem.

Moraless pērn 10. novembrī atkāpās no prezidenta amata un aizbēga no valsts, kad bija zaudējis drošības spēku atbalstu pēc trīs nedēļas ilgiem protestiem pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem, saskaņā ar kuriem viņš esot uzvarējis jau pirmajā kārtā.

Pēc Moralesa aizbēgšanas no valsts Senāta viceprezidente Žanīne Anjesa pārņēma varu kā pagaidu prezidente. Jaunas prezidenta vēlēšanas ir paredzētas 18. oktobrī.

Bolīvijas prokurori jau pērnā gada decembrī izdeva orderi Moralesa aizturēšanai saistībā ar apsūdzībām kūdīšanā, terorismā un terorisma finansēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!