Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tiesnesis Brazīlijā piektdien attaisnoja vīrieti, kurš pērn smagi sadūra galēji labējo valsts prezidentu Žairu Bolsonaru prezidenta vēlēšanu kampaņas pasākumā, pamatojot savu lēmumu ar apsūdzētā psihisku slimību un liekot viņu ievietot psihiatriskā slimnīcā uz nenoteiktu laiku.

Adeliu Bispu di Oliveira atradās policijas cietumā kopš 6.septembra, kad viņš tika apsūdzēts Bolsonaru saduršanā vēlēšanu kampaņas mītiņā, kas notika septembrī Žuisas di Foras pilsētā 186 kilometrus uz ziemeļiem no Riodežaneiro.

Toreizējam prezidenta kandidātam Bolsonaru tika caurdurta zarna, apdraudot viņa dzīvību. Di Oliveira atzinās šajā uzbrukumā, un Bolsonaru pēc tam uzvarēja prezidenta vēlēšanās.

Federālais tiesnesis Bruno Savinu piektdien nolēma, ka di Oliveiras preventīvais apcietinājums ir jānomaina pret ievietošanu psihiatriskā slimnīcā federālās cietumu sistēmas ietvaros uz nenoteiktu laiku.

"Hospitalizācija ilgs nenoteiktu laiku, līdz medicīnas eksperti būs pierādījuši, ka viņš vairs nav bīstams," Savinu sacīja paziņojumā no federālās tiesu sistēmas Minasžeraisas štatā.

Savinu jau 27. maijā bija atzinis apsūdzēto par psihiski slimu, tāpēc viņa piektdienas lēmums jau bija gaidāms.

Bolsonaru sacīja, ka viņš pārsūdzēs šo lēmumu.

"Tagad, ja Adeliu gribētu pateikt, kurš viņam samaksāja par mēģinājumu mani nogalināt, tam nebūtu nekādas juridiskas vērtības, jo viņš ir traks," Bolsonaru paziņoja laikrakstam "O Globo".

"Mani mēģināja noslepkavot. Es domāju, ka es zinu, kurš tas bija, bet nevaru pateikt, jo negribu izteikt pāragru spriedumu par nevienu."

Tiesnesis nolēma, ka di Oliveiram ir jāpabeidz sava hospitalizācija federālajā cietumu sistēmā, lai samazinātu izbēgšanas un jauna uzbrukuma risku.

Kad di Oliveiru izpētīja eksperti, apsūdzētais sacīja, ka viņam ir nodoms vēlreiz uzbrukt Bolsonaru, kā arī uzbrukt bijušajam prezidentam Mišelam Temeram, informēja tiesnesis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!