Foto: Publicitātes foto

Bosnijas serbu autonomajā daļā smagi piekauts telekanāla BN žurnālists Vladimirs Kovačevičs, kurš gatavojis reportāžas par politiski sensitīviem protestiem. Uzbrukumu nosodījusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācija un ASV vēstniecība, bet Bosnijas žurnālistu organizācija pieprasījusi veikt notikušā izmeklēšanu.


Žurnālists tviterī svētdien publicējis fotogrāfiju, kurā redzama viņa brūcēm klātā seja.

Divi vīrieši, kuri "pavisam noteikti zināja, kur es dzīvoju, sāka mani brutāli sist, kad es viņiem gāju garām", raksta žurnālists, kurš ievietots Bosnijas Serbu Republikas galvaspilsētas Baņa Lukas slimnīcā.

"Uzbrukts ir vienam no mums," norādīja Bosnijas žurnālistu apvienības prezidents Marko Divkovičs. "Izskatās pēc politiķu, tieslietu sistēmas un policijas organizētas terora lietas." Viņš arī pauda bažas, ka, tuvojoties 7. oktobra vēlēšanām, Bosnijas žurnālisti var sastapties ar citām problēmām.

Uzbrukuma dienā Kovačevičs bija gatavojis reportāžu par demonstrāciju, kas tika rīkota saistībā ar 21 gadu vecā studenta Dāvida Dragičeviča lietu. Jaunā vīrieša nāve kļuvusi par simbolu korupcijai un netaisnībai, bet protestētāji apsūdz varasiestādes patiesības slēpšanā. Šīs demonstrācijas, kas Bosnijas serbu daļā notiek katru dienu kopš marta, tuvojoties vēlēšanām, kļuvušas par vienu no galvenajiem politiskajiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!