Bosnijas Serbu republikas oficiālā ziņojumā pirmo reizi atzīts, ka Srebrenicā noslepkavoti vairāk nekā 7000 musulmaņu vīrieši un zēni.
Bosnijas serbu ziņu aģentūra SRNA vēsta, ka piektdien Bosnijas Serbu republikas valdībai tiks iesniegts izmeklēšanas komisijas ziņojums par 1995.gada slaktiņu.

Ziņojumā teikts, ka "Srebrenicā tika nogalināti vairāk nekā 7000 Bosnijas musulmaņu" aģentūrai pavēstīja komisijas loceklis Smails Čehičs.

ANO kara noziegumu tribunāls Hāgā slaktiņu Srebrenicā raksturojis kā genocīdu.

Jūnijā Bosnijas serbu prezidents pirmo reizi atzina, ka serbu spēki ir pastrādājuši slaktiņu, taču atteicās nosaukt konkrētu noslepkavoto cilvēku skaitu.

Komisijas loceklis Džordže Stojakovičs pavēstīja, ka komisija izveidojusi "visobjektīvāko un visprecīzāko sarakstu ar Srebrenicā nogalinātajiem".

"Mums bija vairāk nekā 30 informācijas avoti, taču tas nav galīgs. Es neesamu pārliecināts, vai jebkad būs galīgais saraksts," viņš sacīja.

Bosnijas kara beigu posmā, 1995.gada jūlijā, Bosnijas serbu spēki ieņēma Srebrenicu, toreizējo ANO izveidoto "drošā patvēruma joslu", un nogalināja aptuveni 8000 musulmaņu vīriešu un zēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!