Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas federālās zemes Brandenburgas iekšējās izlūkošanas dienests paudis bažas, ka protesti pret epidemioloģiskās drošības pasākumiem kļūst arvien plašāki un radikālāki.

Vācijas Federālā Konstitūcijas aizsardzības biroja Brandenburgas nodaļas vadītājs Jergs Millers sacīja, ka pēdējās nedēļās protestos pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar Covid-19, piedalās arvien vairāk cilvēku.

"Turklāt ir pazīmes, ka zināmas personas, labējie ekstrēmisti un grupas cenšas radikalizēt normālos iedzīvotāju savā apgabalā, izmantojot koronavīrusa tēmu," sacīja Millers.

Trešdien demonstrācijā Vitštokā piedalījās vairāki simti cilvēku. Protestus pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar pandēmiju, organizēja galēji labējā partija "Der Dritte Weg" ("Trešais ceļš").

Demonstrācijā nekārtības nenotika un epidemioloģiskās drošības pasākumi tika ievēroti, ziņoja policija. Protestētājiem rokās bija lāpas.

Policija bija aizliegusi lāpas, bet demonstrācijas organizētāji tiesā apstrīdēja šo aizliegumu un uzvarēja.

Policistu arodbiedrība GdP ziņoja, ka protestētāji sākuši agresīvāk izturēties pret policistiem.

"Pieaug apvainojumi, verbāli uzbrukumi, spļaušana, apklepošana un pat fiziski uzbrukumi," norādīja arodbiedrības pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!