Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns pirmdien mudināja pasaules līderus pēc iespējas ātrāk juridiski apstiprināt šonedēļ Kopenhāgenā notiekošā ANO klimata samita laikā panāktās vienošanās par globālās sasilšanas ierobežošanu.

"Mūsu mērķis ir visaptveroša un globāla vienošanās, kas ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc [noslēgšanas] kļūtu par starptautisku, juridiski saistošu līgumu," klimata konferences priekšvakarā laikrakstā "Guardian" rakstīja Brauns. "Dažreiz vēsture nonāk pie pagrieziena punktiem. Mūsu visu dēļ 2009.gadam jākļūst par reālu pagrieziena punktu".

Kā jau vairākkārt ziņots, pirmdien Dānijas galvaspilsētā sākas ANO klimata samits, kurā pasaules valstu līderi centīsies izstrādāt ambiciozu paktu, lai cīnītos ar globālo sasilšanu un novērstu klimata katastrofu.

Savu dalību konferencē, kas ANO Klimata izmaiņu vispārējās konvencijas (UNFCCC) ietvaros norisināsies no 7. līdz 18.decembrim, apstiprinājuši jau vairāk nekā 100 valstu un valdību vadītāji.

Pirms samita ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns izplatīja paziņojumu, paužot cerību, ka ilgi gaidītā sanāksme novērsīs 21.gadsimta lielāko postu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!