Foto: AFP/Scanpix

Brazīlija policija ir atklājusi bandu, kas specializējas nelegālā Bangladešas pilsoņu ievešanā valstī, kuri solītās peļņas vietā Dienvidamerikas valstī spiesti dzīvot verdzībai līdzīgos apstākļos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aptuveni 80 bandas nelegāli ievesti Bangladešas pilsoņi nožēlojamos apstākļos dzīvojuši astoņās mājās kādā pilsētiņā netālu no Brazīlijas galvaspilsētas Braziljas.

Uz Dienvidameriku cilvēku tirgotāji strādniekus atvilinājuši ar solījumiem pelnīt 1500 dolārus (815 latus) mēnesī, tomēr realitātē upuri nonākuši verdzībā, lai samaksātu saviem ievedējiem gandrīz 10 000 dolāru (5400 latu), informē policija.

Bangladešas strādnieki nodarbināti noliktavās, celtniecībā un automazgātuvēs.

Policija ir identificējusi daļu bandas dalībnieku un ir saņēmusi 14 kratīšanas orderus. Starp aizdomās turamajiem ir četri "koijoti" – vīrieši, kas organizējuši robežšķērsošanu. Strādnieki valstī ievesti pa kontrabandas maršrutiem caur Peru, Bolīviju un Gajānu. 

Pagaidām nav zināms, kas notiks ar nelegālajiem strādniekiem.

Dienvidamerikas lielākā ekonomika pēdējā laikā piedzīvo strauju nelegālās imigrācijas pieaugumu. Pieaugošā Āfrikas valstu un Haiti imigrantu skaita dēļ aprīlī ārkārtas stāvoklis izsludināts divās pilsētiņās pie Brazīlijas robežas ar Peru, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!