Foto: AP/Scanpix/LETA

Brazīlijas Senāta komiteja atbalstījusi apsūdzību izvirzīšanu pret valsts prezidentu Žairu Bolsonaru saistībā ar veidu, kādā viņš pārvaldījis Covid-19 krīzi, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Septiņi no 11 komisijas locekļiem atbalstīja ziņojumu, kurā aicināts izvirzīt deviņas apsūdzības pret Bolsonaru, tostarp par noziegumiem pret cilvēci.

Komitejas priekšsēdētājs, senators Omārs Aziss, trešdien nosūtīs ziņojumu Brazīlijas augstākajam prokuroram. Bolsonaru apgalvojis, ka viņš ne pie kā nav vainīgs.

Brazīlijā no Covid-19 miruši vairāk nekā 600 000 cilvēku. Lielāks mirušo skaits ir tikai ASV.

Senāta komitejas publicētajā ziņojumā teikts, ka Bolsonaro valdība īstenoja politiku, kas ļāva jaunajam koronavīrusam plosīties visā valstī, tādā veidā cerot sasniegt pūļa imunitāti.

Līdzās noziegumiem pret cilvēci Senāta komiteja ir ieteikusi vēl astoņas apsūdzības, tostarp par kūdīšanu uz noziegumu, dokumentu viltošanu un sociālo tiesību pārkāpumiem.

Bolsonaru apsūdz arī valsts līdzekļu ļaunprātīgā izmantošanā un viltus ziņu izplatīšanā par pandēmiju.

Nav garantijas, ka šis process noslēgsies ar kriminālapsūdzību izvirzīšanu pret Bolsonaru, jo ziņojuma ieteikumi tagad ir jāizvērtē Brazīlijas ģenerālprokuroram, kuru savulaik iecēlis pats Bolsonaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!