Foto: Publicitātes attēli

Izstrādē esošais kaujas drons "Mosquito" gaisā pacelsies 2023. gadā, atsaucoties uz Lielbritānijas Karalisko Gaisa spēku maršala Maikla Vigstona paziņojumu aizsardzības industrijas izstādes laikā, vēsta "UK Defence Journal".

Viņš skaidrojis, ka projekts attīstās paredzētajā ātrumā. To patlaban izstrādā kompānijas "Spirit Aerospace" vadīta industriālā komanda "Team Mosquito" sadarbībā ar Karaliskajiem Gaisa spēkiem un vairākiem aizsardzības nozares uzņēmumiem, tostarp "Northrop Grumman UK". Demonstrācijas modeļa izstrādei patlaban piešķirti 30 miljoni mārciņu (aptuveni 35 miljoni eiro).

Kaujas drons iecerēts kā pilotētu iznīcinātāju pavadonis, kas spējīgs notriekt pretinieka lidaparātus, kā arī pārtvert zeme-gaiss tipa raķetes. Attiecīgi iecerēts, ka veiksmīgas projekta attīstības rezultātā "Mosquito" jau šajā desmitgadē varētu pavadīt britu izmantotos "Eurofighter Typhoon" un "Lockheed Martin F-35 Lightning II" iznīcinātājus vai nākotnē pavadīt arī vēl izstrādē esošos iznīcinātājus "BAE Systems Tempest".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!