Ukrainā ieradies Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Milibends. Viņa vizītes mērķis ir sarunas par iespējām izveidot valstu koalīciju pret Krievijas "agresiju," trešdien ziņo BBC.
Milibends Kijevā tiekas ar valsts vadītājiem dienu pēc tam, kad Krievija atzinusi divu separātisku Gruzijas reģionu - Abhāzijas un Dienvidosetijas - neatkarību. Šo Krievijas soli nosodījuši vairāki Rietumvalstu līderi un ir izskanējušas bažas, ka Ukraina varētu būt nākamā valsts, kam draud konflikta ar Krieviju saasināšanās.

Ukrainas prezidents Viktors Juščenko apgalvojis, ka viņa valsts ir ķīlniece Krievijas karā pret bijušās PSRS valstīm. Juščenko norādījis, ka bruņotais konflikts Gruzijā esot atklājis nopietnus trūkumus ANO un citu starptautisku organizāciju darbā.

Jau ziņots, ka otrdien Krievija atzina Gruzijas separātisko, "de facto" vairākus gadus patstāvīgo, reģionu - Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību. Šo soli nopēla vairāku Eiropas valstu un ASV līderi, uzskatot to par Gruzijas teritoriālās vienotības graujošu un esošu pretrunā ar starptautiskajām tiesību normām. Savukārt Krievijas puse norādījusi, ka tas bijis vienīgais ceļš, kā pasargāt osetīnus un abhāziešu no Gruzijas īstenotās agresijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!