Foto: stock.xchng
Ir "ļoti maz ticams," ka Lielbritānijā varētu tikt noteikts aizliegums sabiedriskās vietās aizklāt seju, neraugoties uz plašo sabiedrības atbalstu šādai iecerei, apliecināja imigrācijas lietu ministrs Deimians Grīns.

Intervijā laikrakstam "The Sunday Telegraph" ministrs atzīst, ka līdzīgs aizliegums tam, kas šobrīd ir pieņemšanas stadijā Francijā, būtu "britiem visnotaļ netipiska rīcība".

Jau ziņots, ka Francijas parlamenta apakšpalāta ar pārliecinošu balsu vairākumu otrdien atbalstīja likumprojektu, kas aizliedz sabiedriskās vietās pilnībā aizklāt seju. Šāds aizliegums vistiešāk attiektos uz musulmanietēm, kas sabiedriskās vietās nēsā visu augumu un seju nosedzošo tradicionālo tērpu parandžu.

Paredzēts, ka Francijas Senāts likumprojektu skatīs septembrī. Līdzīgi balsojumi drīzumā gaidāmi arī Beļģijā, Spānijā un atsevišķās Itālijas pašvaldībās.

Atbilstoši sabiedriskās domas aptaujām, Francijas lēmumam atbalstu pauduši 67% britu.

Tomēr, kā uzskata Grīns, britu dabā nav "noteikt cilvēkiem, ko viņi drīkst vai nedrīkst vilkt, ejot pa ielu. Mēs esam iecietīga un cieņpilna sabiedrība".

Ministrs gan atzina, ka dažreiz ir svarīgi redzēt cilvēka seju. "Taču es domāju, ka ir maz ticams un nebūtu vēlams, lai Lielbritānijas parlaments censtos pieņemt likumu, nosakot, kas cilvēkiem būtu jāvelk," pārliecināts Grīns.

Atšķirībā no Francijas, Lielbritānija nav "agresīvi sekulāra," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!