Foto: news.sky.com

Lielbritānijas pilsonim Ričardam Haklam draud vairāki mūža ieslodzījumi par gandrīz 200 malaiziešu bērnu seksuālu izmantošanu, trešdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

30 gadus vecais Hakls tiesā Lielbritānijā atzina, ka no 2006. līdz 2014. gadam Malaizijā seksuāli izmantojis vairākus bērnus. Upuri bijuši vecumā no sešiem mēnešiem līdz 12 gadiem. BBC raksta, ka pedofilam par upuri krituši teju 200 bērni.

Tiesas prāva pret seksuālo varmāku sākās trešdien, 1. jūnijā, un paredzēts, ka tā noslēgsies piektdien. Šobrīd Haklam izvirzīta 91 apsūdzība, kas saistīta ar 23 bērnu seksuālu izmantošanu, kuri galvenokārt bijuši no nabadzīgiem Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpuras reģioniem. Līdz šim 30 gadus vecais pedofils atzinies 71 viņam izvirzītajā apsūdzībā. Pirmajā tiesas sēdē bija nepieciešama vairāk nekā stunda, lai nolasītu visas viņam izvirzītās apsūdzības.

Hakls, kurš strādā kā pašnodarbināts fotogrāfs, 2014. gadā tika arestēts Gatvikas lidostā. Taču par viņa noziegumiem iespējams ziņot vien tagad, jo izmeklētāji iepriekš lūguši tiesai gādāt par viņa upuru drošību no citiem seksuālajām varmākām internetā.

Uz Malaiziju Hakls devās būdams 18 vai 19 gadus vecs. Veicot brīvprātīgo darbu, viņš piekļuva saviem upuriem. Izmeklētāji pedofila datorā atklāja lielu skaitu bilžu un video, kuros viņš iemūžinājis savus nodarījumus bērniem. BBC raksta, ka policisti atraduši vairāk nekā 20 tūkstošus fotogrāfiju.

Policisti viņa datorā atrada arī paša rakstītu pedofilu pamācību, kas saucās "Pedofili un nabadzība: bērnu mīlētāja pamācība", kā arī vairākas piezīmes, kurās Hakls detalizēti aprakstījis, kā viņš izvarojis savus upurus. Šifrēto pamācību Hakls bija gatavojies publicēt tā dēvētajā "tumšajā tīmeklī". Vienā no apsūdzībām citēts kāds no Hakla pierakstiem: "Esmu ticis pie džekpota. Trīs gadus veca meitenīte, kas pret mani ir tik lojāla kā suns. Un šķiet, ka nevienu tas neinteresē".

Lietas tiesnesis Pīters Ruks norādīja, ka Hakla apsūdzības ir sakrājušās līdz "vissmagākajam seksuālajam noziegumam", un, ka viņš pedofilam apsverot piešķirt vairākus mūža ieslodzījumus, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!