Sievietes Lielbritānijā patiesībā ir bagātākas, nekā tiek uzskatīts, un slēpj naudu kontos, par kuru esamību tuvinieki pat nenojauš, liecina nesen veiktā aptauja.
Vismaz desmit procentiem sieviešu ir slepeni ietaupījumi, kas domāti pašu un bērnu palutināšanai, vai arī kā krājumi nebaltām dienām.

Pēc žurnāla "Your Life" pasūtījuma veiktajā aptaujā par 35 gadiem vecākas sievietes tika aptaujātas par viņu finansiālo situāciju, un atklājās, ka 60 procenti sieviešu justos nelaimīgas laulībā vai citās attiecībās, ja viņas nebūtu finansiāli neatkarīgas.

65 procenti sieviešu atzina, ka pēdējo 15 gadu laikā viņas kļuvušas turīgākas, taču vairāk nekā puse sieviešu izjūt vainas apziņu par to, ka tērē naudu savām vajadzībām.

Lai gan britu sievietes gadā kopumā iztērē 99 miljardus sterliņu mārciņu, 55 procenti sieviešu bez īpašiem sirdsapziņas pārmetumiem samelo par viena vai otra pirkuma patieso cenu.

Sievietes joprojām priekšroku dod tradicionālajam iepirkšanās veidam, un 49 procenti atsakās no iepirkšanās Internetā.

Žurnāla "Your Life" redaktore Mērija Frānsisa saka: "Tas, ka mūsu lasītājas finansiāli ir tik drošas par sevi, mums nebija nekāds pārsteigums. Slepenie baku konti gan bija negaidīts atklājums - man šķita, ka mums visām tādi ir."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!