Ultralabējās Britu Nacionālās partijas (BNP) līderis, kurš nesen tika ievēlēts Eiropas Parlamentā, trešdien paziņoja, ka Eiropas Savienībai (ES) būtu jāgremdē kuģi ar imigrantiem no Āfrikas, kuri mēģina sasniegt Eiropas kontinenta krastus.

Niks Grifins, kurš ir viens no diviem BNP biedriem, kuri maijā tika ievēlēti Eiropas Parlamentā, raidsabiedrībai BBC teica, ka šo kuģu pasažieriem tikšot pasviesti glābšanas plosti, taču viņš pastāvēja uz to, ka vienīgi skarba rīcība var apturēt Eiropas "pārpludināšanu ar imigrantiem no trešās pasaules".

"Agri vai vēlu vienīgais pasākums, kas spēs apturēt imigrāciju un novērsīs Subsahāras afrikāņu bojāeju ceļā uz šejieni, ir ļoti stingra attieksme pret imigrantiem," viņš teica britu raidsabiedrībai.

"Atklāti runājot, ir jānogremdē vairākas laivas. Mēs atbalstīsim ikvienu, kurš ierosinās līdzīgus pasākumus, un pretosimies tiem, kuri uzskata, ka kaut kas šajā lietā ir jādara, jo tas nozīmēs ielaist viņus Eiropā," sacīja deputāts.

Viņš noliedza, ka atbalstot "slepkavošanu jūrā", un teica: "Viņiem var pasviest glābšanas plostu, un viņi varēs atgriezties Lībijā. Bet Eiropai agri vai vēlu būs jāslēdz savas robežas, jo citādi trešā pasaule to vienkārši pārpludinās."

2008. gadā vairāk nekā 67 000 cilvēku šķērsoja Vidusjūru, meklējot patvērumu Eiropā, un puse no viņiem ieradās Itālijā un Maltā, liecina ANO Bēgļu lietu pārvaldes janvārī publiskotie skaitļi.

BNP aicina nekavējoties pārtraukt imigrāciju Lielbritānijā un "brīvprātīgi pārvietot" uz viņu etniskās izcelsmes valstīm tos, kuri jau uzturas Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!