Sabiedrībai nevajadzētu gaidīt, ka NATO spēkiem Afganistānā izdosies gūt "izšķirošu uzvaru" cīņā pret "Taleban" nemierniekiem, laikrakstam "Sunday Times" paudis vecākais Lielbritānijas armijas virsnieks Afganistānā, brigādes ģenerālis Marks Karltons-Smits.
"Mēs negūsim pilnīgu uzvaru šajā karā. Mums vajadzētu samazināt nemiernieku darbību līdz tādam līmenim, ar ko pašu spēkiem spētu tikt galā Afganistānas armija," teicis Karltons-Smits, norādot, ka " ir pilnīgi iespējams, ka mēs [NATO] izvedīsim savus spēkus, kad Afganistānā vēl būs pastāvīga, bet zema nemiernieku aktivitāte...Es nedomāju, ka mums vajadzētu cerēt, ka pēc mūsu aiziešanas tur nepaliks bruņotas bandas. Runājot par šo pasaules daļu, tas būtu nereāli un, iespējams, neticami."

Karltons-Smits atzina, ka konflikts Afganistānā būtu risināms pārrunu ceļā, iespējams, iesaistot tajās arī "Taleban". "Ja talibi būtu gatavi sēsties pie pārrunu galda un apspriest politiska risinājuma iespējas, tas būtu tieši tas veids, kādā noslēdzas šādi nemieri," paudis brigādes ģenerālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!