Foto: AFP/Scanpix
Bulgārijā kopš protestu sākuma pagājušajā mēnesī aizdedzinājušies jau septiņi cilvēki, trešdien, paziņojot par diviem jauniem gadījumiem, vēsta radiostacija BNR.

Trešdien Sitovo ciematā Bulgārijas ziemeļaustrumos aizdedzinājies kāds 41 gadu vecs bezdarbnieks. Viņš guvis 90% ķermeņa apdegumu un ievietots slimnīcā, ziņoja radio.

Vīrietis bijis pie samaņas un sacījis ārstiem, ka šādi rīkojies aiz izmisuma.

Savukārt pirmdien Bobovdolā, Bulgārijas austrumos, aizdedzinājās kāds 59 gadus vecs kalnracis, kurš nesen atlaists no darba.

Vīrietis piezvanījis sievai un sacījis, ka jūtas nederīgs. Pēc tam viņš dēla klātbūtnē aizdedzinājies. Dēlam izdevies apdzēst uguni ar savu jaku, vēsta radio.

Vīrietis joprojām cīnās par savu dzīvību.

Psihologi uzskata, ka līdz šādam traģiskam solim cilvēkus novedusi nabadzība un izmisums.

No septiņiem cilvēkiem, kuri kopš protestu sākuma aizdedzinājušies, četri - trīs vīrieši un viena sieviete - no gūtajiem apdegumiem miruši.

Tikai viens no šiem cilvēkiem nāca klajā ar politiskām prasībām, kļūstot par simbolu protestiem pret valdību.

Bulgārijas pareizticīgo baznīca, kas citkārt politikā neiesaistās, pagājušajā nedēļā nosodīja pašaizdedzināšanos, paužot pārliecību, ka cilvēkiem jāmeklē citi risinājumi savām problēmām.

Jau ziņots, ka pagājušajā mēnesī Bulgāriju pāršalca plaši protesti, kas sākotnēji bija vērsti pret lielajiem elektrības rēķiniem un elektroenerģijas ražošanas un tirdzniecības monopolu, bet pēcāk pārauga demonstrācijās pret valdību.

20.februārī Bulgārijas līdzšinējā premjerministra Boiko Borisova valdība krita.

13.martā Bulgārijā darbu sāka pagaidu valdība, kas strādās līdz 12.maijā paredzētajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!