Foto: AFP/Scanpix

Pašnāvnieks, kurš Bulgārijas pilsētā Burgasā uzspridzinājis autobusu ar Izraēlas tūristiem, iespējams, nemaz nebija speciāli sagatavots terorists un nezināja par savu misiju, vietējā laikraksta "Razkritia" ziņoto citē aģentūra "RIA Novosti".

Izmeklēšanai tuvu stāvošie avoti laikrakstam atklājuši, ka vīrietis, kuru izmantoja kā teroristu - pašnāvnieku, domājis, ka ved narkotikas.  

Iepriekš Bulgārijas varas iestādes vairākkārt uzsvērušas, ka teroristam bijuši līdzzinātāji. Izmeklēšana pieļauj, ka viņam palīdzējuši vismaz vēl divi cilvēki. Bulgārijas mediji iepriekš ziņojuši, ka terora akta izmeklēšanai izveidota speciāla grupa, kurā strādās gan Bulgārijas, gan Izraēlas izmeklētāji.  

Jau ziņots, ka 18.jūlija vakarā sprādzienā pie autobusa ar Izraēlas tūristiem Melnās jūras piekrastēs pilsētas Burgasas lidostā gāja bojā pieci Izraēlas pilsoņi un autobusa šoferis - Bulgārijas pilsonis. Tika ievainoti vairāk nekā 30 cilvēku, no kuriem trīs nopietni cietuši.

Izraēlas premjerministrsBenjamins Netanjahu ir paziņojis, ka teroraktu esot sarīkojis Libānas islāmistu grupējums " Hezbollah" ar Irānas atbalstu. Izraēla paziņoja, ka šis terorakts atbilst šablonam, pēc kāda rīkoti terorakti vai to mēģinājumi pret izraēliešiem arī Taizemē, Indijā, Gruzijā, Kenijā un Kiprā.

Irāna noliedz, ka būtu iesaistīta sprādziena sarīkošanā Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!