Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Burkinafaso armija trešdien paziņoja, ka tā pretterorisma operācijas laikā nejauši nogalinājusi arī civiliedzīvotājus, nenosaucot konkrētu upuru skaitu, vēsta medijs "Reuters".

"Operācijas laikā, kas ļāva neitralizēt vairākus desmitus teroristu, diemžēl tika nāvējoši ievainoti arī civiliedzīvotāji," teikts Burkinafaso armijas paziņojumā.

Reģiona iedzīvotāji aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka pirmdien notikušajā operācijā bojā gājuši 37 cilvēki. Kāds pilsētas, kurā notika armijas operācija, iedzīvotājs apgalvoja, ka esot piedalījies 37 cilvēku apbedīšanā. Kāda sieviete no tās pašas pilsētas sacīja, ka nogalināti aptuveni 30 cilvēki, tostarp sievietes un bērni. Abi avoti pieprasīja anonimitāti, baidoties no sekām.

Burkinafaso civiliedzīvotājiem jūnijā tika pavēlēts evakuēties no diviem lieliem rajoniem, tās ziemeļu un dienvidaustrumu reģionos, pirms paredzētajām operācijām pret islāmistu kaujiniekiem. Uzbrukumi, kas pirmdien skāra arī civiliedzīvotājus, notika netālu, bet ārpus šīm zonām.

Rietumāfrikas valsts cīnās ar islāmistu kaujinieku grupējumu radīto nemieru. Grupējumi saistīti ar teroristisko organizāciju "Al Qaeda", kas kontrolē lielu teritoriju un bieži rīko uzbrukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!