Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jaunais Burkinafaso militārais vadītājs solījis atgriezties pie normālas konstitucionālās kārtības valstī tad, "kad tam būs piemēroti apstākļi", raksta britu raidsabiedrība BBC.

Pulkvežleitnants Pols Henrijs Damiba vadīja dumpi, kura rezultātā amatu šonedēļ zaudēja prezidents Roks Kaborē. Viņš vainoja prezidentu nespējā ierobežot islāmistu kaujinieku pastrādāto vardarbību.

"Kad apstākļi ir piemēroti, saskaņā ar termiņu, ko mūsu cilvēki noteiks (..) es apņemos atgriezties pie normālas konstitucionālās kārtības," sacīja 41 gadu vecais Damiba. Viņš paziņoja, ka tiksies ar dažādu sabiedrības grupu pārstāvjiem, lai vienotos par reformu ceļvedi.

"Es aicinu starptautisko sabiedrību atbalstīt mūsu valsti, lai tā varētu pēc iespējas ātrāk izkļūt no šīs krīzes," piebilda Damiba.

Burkinafaso ir trešā Rietumāfrikas valsts, kas pēdējā gada laikā piedzīvojusi militāru apvērsumu. Reģionālais bloks Rietumāfrikas valstu ekonomiskā kopiena (ECOWAS) ir noteicis Gvinejai un Mali sankcijas, lai piespiestu tās atgriezties pie konstitucionālās kārtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!