Dēvēdams sevi par "āra cilvēku", ASV prezidents Džordžs Bušs otrdien aizstāvēja savu lēmumu doties 30 dienu ilgā atvaļinājumā un pavadīt to savā Teksasas rančo vasaras karstumā.
Bušs teica: "Es strādāju pie daudziem, arī pie nacionālās drošības, jautājumiem. Man jāpieņem daži lēmumi."

Bušs teica, ka laikā, ko viņš pavadot savā 640 hektāru plašajā rančo netālu no mazās Kroufordas pilsētiņas, viņš attīrot smadzenes un stimulējot garu prezidenta pienākumu veikšanai.

"Vašingtona ir lieliska vieta un es jūtos pagodināts strādāt Ovālajā kabinetā, taču es esmu cilvēks, kuram jātiek ārā. Man patīk strādāt brīvā dabā. Tas saglabā prāta viengabalainību un uztur možu garu," teica Bušs. Viņš piebilda, ka mīl savu rančo un neiebilst pret dzīvošanu Teksasā, kur vasarā vidējā temperatūra pārsniedz 36 grādus un dažreiz paceļas vēl augstāk.

Sarunā ar žurnālistiem pirms rīta golfa spēles sākšanas prezidents teica, viņš strādājot pie "imigrācijas politikas" un gatavojoties Meksikas prezidenta Visentes Foksa valsts vizītei Vašingtonā, kas paredzēta 4.septembrī.

Mediji kritizē Bušu par lēmumu veselu mēnesi neierasties darbā un nesenās aptaujas liecina, ka amerikāņi, kuri vidēji saņem 13 dienu atvaļinājumu gadā, to uzskata par pārmērību.

Laikraksta "USA Today" pasūtītajā Gelapa aptaujā, par kuras rezultātiem ziņo CNN, konstatēts, ka 55 procenti amerikāņu uzskata, ka Buša atvaļinājums ir pārāk ilgs, salīdzinājumā ar 42 procentiem, kuri to neapstrīd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!