ASV prezidents Džordžs Bušs ir paziņojis, ka aicinās Kongresu palielināt aizsardzības izdevumus par 48 miljardiem ASV dolāru (31 miljardu latu) līdz 379 miljardiem dolāru (243 miljardiem latu) 2003.finansu gadā, kas sāksies šī gada 1.oktobrī.
Pēc Baltā nama vadītāja vārdiem, šī pieauguma lielākā daļa paredzēta pretterorisma operācijai "Enduring Freedom".

Ja Kongress Buša aicinājumu apstiprinās, tas būs lielākais ASV militāro izdevumu pieaugums pēdējo 20 gadu laikā.

Sakot runu ASV Virsnieku rezervistu asociācijā, Bušs nosauca par Vašingtonas galveno mērķi "šīs valsts drošības garantēšanu". "Mūsdienīga militārā tehnoloģija ir efektīva, bet ļoti dārga. Tomēr tā nepieciešama uzvarai pār terorismu," sacīja Bušs.

Baltais nams arī paredz palielināt par 15 miljardiem dolāru (10 miljardiem latu) izdevumus ASV teritorijas aizsardzībai pret iespējamiem terora aktiem. Daļa šīs naudas tiks izmaksāta algās 30 tūkstošiem darbinieku, kas lidostās stingri kontrolēs pasažierus un bagāžu. Par 300 cilvēkiem palielināsies FIB darbinieku skaits, kuri pārbaudīs pasta sūtījumus, lai atrastu iespējamu bakterioloģisko ieroču mikroorganismus.

Bušs uzsvēra, ka viens no aizsardzības budžeta ievērojamās palielināšanas mērķiem ir apgādāt armiju ar mūsdienīgiem augstas precizitātes ieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!