Foto: EPA/LETA
Venecuēlas prezidents Ugo Čavess svētdien sāks ķīmijterapijas trešo kursu, tomēr atšķirībā no diviem iepriekšējiem ķīmijterapijas kursiem, kurus Čavesam veica Kubā, trešais kurss notiks Venecuēlā.

57 gadus vecais Čavess sestdien nesniedza daudz informācijas par trešo ķīmijterapijas kursu, tomēr lēmums veikt šo kursu Venecuēlā parāda, ka prezidents ir ļoti optimistisks par atveseļošanās gaitu, kas varētu ietekmēt viņa izvēli kandidēt uz nākamo sešu gadu prezidentūras termiņu nākamgad gaidāmajās vēlēšanās.

Čavess, kuram ķīmijterapijas dēļ ir gludi skūta galva, tērpies militārajā formastērpā sestdien vadīja trīs stundu ilgu valdības sēdi, kuru pārraidīja televīzijā. Sēdes laikā Čavess paziņoja, ka ir radīti visi apstākļi, lai nākamo ķīmijterapijas kursu veiktu Venecuēlā.

Venecuēlas prezidents paziņoja, ka jaunākās medicīniskās pārbaudes ir rādījušas pozitīvus rezultātus un ārsti nav atraduši viņa ķermenī ļaundabīgas šūnas. Viņš piebilda, ka varētu ķīmijterapijas vietā lūgt veikt radioterapiju.

14.augustā Čavess atgriezās no otrā ķīmijterapijas kursa Kubā. Pirmais ķīmijterapijas kurss Venecuēlas prezidentam Kubā tika veikts jūlija vidū. Čavess sacīja, ka ārsti vairs neesot atraduši vēža šūnas viņa organismā, taču ķīmijterapija veikta profilaksei.

20.jūnijā Čavesam Kubā tika izoperēts ļaundabīgs audzējs, taču viņš nav atklājis, kāds vēzis tas bijis. ASV laikraksts "Wall Street Journal" ziņoja, ka tas bijis resnās zarnas vēzis.

Čavess, kurš kopš 1999.gada ir trīsreiz ievēlēts par prezidentu un 2002.gadā pieredzējis neveiksmīgu apvērsumu, jau ir paziņojis par nodomu nākamgad kandidēt uz ceturto prezidentūras termiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!