Čečenijas prezidents Aslans Mashadovs trešdien paziņoja aģentūrai "Interfax", ka viņš neizslēdz nekādu iespēju, lai pārtrauktu Maskavas militāro kampaņu Čečenijā.
Aģentūra ITAR-TASS informē, ka Krievijas ārlietu ministra pirmais vietnieks Aleksandrs Avdejevs sacījis: "Mums nav vajadzīgi starpnieki. Šī ir Krievijas iekšējā lieta, un mēs ar to tiksim galā paši."

Mashadovs Krievijas spēku aplenktajā Čečenijas galvaspilsētā Džohargalā (Groznijā) aģentūrai "Interfax" teica, ka viņš vēlas sākt sarunas ar Krieviju, cik drīz vien iespējams. Viņš ir gatavs "uz plašiem kompromisiem, kas der abām pusēm un ņems vērā Krievijas kā pasaules lielvalsts intereses".

"Es nenoraidu nekādus piedāvājumus politiskajam dialogam, ja ar to tiks panākts šīs krīzes mierīgs atrisinājums pat uz vienu stundu," viņš sacīja.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas vadītājs, Norvēģijas ārlietu ministrs Knuts Vollebeks, trešdien, atrodoties Čečenijas kaimiņrepublikā Dagestānā, teica, ka ir gatavs piedalīties sarunās.

Taču Avdejevs, kas pavada Vollebeku viņa vizītes laikā Ziemeļkaukāzā, sacīja: "Mūsu rietumu partneriem vajadzētu saprast, ka starpniecības piedāvājums ir mākslīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!