Foto: EPA-AFI
Kad ASV viceprezidents Džo Baidens apgalvo, ka Irākas karš varētu kļūt par vienu no lielākajiem prezidenta Baraka Obamas panākumiem, nevajadzētu aizmirst pateikties arī Džordža Buša administrācijai, uzskata bijušais Savienoto Valstu viceprezidents Diks Čeinijs.

"Ja viņi to uzskata par savu veikumu, lai tā būtu," svētdien sacīja Čeinijs. "Bet ir jābūt arī veselīgai devai "paldies, Džordž Buš", un jāatzīst, ka daži no viņu agrīnajiem ierosinājumiem par kara turpināšanu bija pilnīgi aplami."

Gan Obama, gan Baidens balsoja pret masīvu ASV papildspēku nosūtīšanu uz Irāku 2007.gadā, bet Obama 2003.gadā iestājās pret karu Irākā.

Pagājušajā nedēļā intervijā televīzijai CNN Baidens sacīja: "Esmu ļoti optimistisks par Irāku. Es uzskatu, tas varētu būt viens no lielākajiem šīs administrācijas sasniegumiem."

Vēl svētdien, uzstājoties ASV televīzijas pārraidēs, Beidens sacīja, ka Obama ar situāciju Irākā ticis galā ļoti labi. Karš gan nav bijis vērts to šausmīgo cenu, kas maksāta ar cilvēku dzīvībām.

"Mums bija jāuzņemas atbildība. Mēs uzņēmāmies atbildību par haosu, kas mums tika pasniegts pagājušā gada beigās," sacīja Baidens. "Mēs būvējām uz to pozitīvo procesu pamata, kas tika aizsākti Buša administrācijas laikā, un mēs esam atbrīvojušies no negatīvā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!