Eiropā ir daudz apskates objektu, kuri kā pavisam obligāti apskates objekti iekļauti dažādos ceļvežos.

Tieši tāpēc gadās situācijas, kad tūrists, kam it kā jājūtas laimīgam, ka, izlaužoties cauri pūlim un izstāvot stundām garās rindas, izdevies ieraudzīt slaveno tūrisma objektu, patiesībā izjūt vien vilšanos. "BootsnAll Travel" izveidojis to vietu sarakstu, kas parasti tūristos izraisa milzu vilšanos:

8. Dublinas pils (Īrija, Dublina)

Ja esat redzējis Prāgas vai Edinburgas pili, šī pils noteikti sagādās lielu vilšanos. Ieejot pa galvenajiem vārtiem, skatam paveras šaha kauliņam līdzīgais "Record" tornis. Tūristi gaida, ka ieraudzīs kolosālu cietumu un, iespējams, kādas vēsturiskas halles, kur bruņinieki piedzīvojuši balles un kaujas. Vilšanās iestājas tad, kad ceļotājs saprot - tornis ir viss, kas palicis no senās pils, un pārējā ēka ir vienkārši administrācijas telpas. Pati ekskursija gan ir samērā interesanta, jo beigās ir iespējas nokļūt pagrabos, kur var redzēt oriģinālās pils sienas. Un, protams, tur atrodas arī suvenīru veikaliņš.

7. Mazās nāriņas statuja (Dānija, Kopehāgena)

Mazā nāriņa ir statuja, kas veltīta slavenajai pasakai, ko sarakstījis Hanss Kristians Andersens 1837. gadā. Statuja atklāta 1913. gadā un, tā kā Kopenhāgenā nav īpaši daudz tūrisma apskates objektu, šī statuja katru gadu piesaista ļoti daudz tūristu. Lai nokļūtu līdz bronzas lēdijai, ir jāmēro garš ceļš pa pludmali. Beigu beigās skatam paveras liels tūristu pūlis, kas drūzmējas pie nieka 125 centimetru augstās statujas. Lielākā daļa ekskursantu ir patiesi izbrīnīti par Kopenhāgenas simbola mazo izmēru, kā arī par pretējā pusē redzamo rūpniecības rajonu jūras piekrastē. Pie tam jāatminas, ka Mazā nāriņa no 2010. gada maija līdz oktobrim viesojas pasaules izstādē "Expo 2010". Ja kāds tūrists vēlas to apskatīt tagad, nākas braukt uz Šanhaju.

6. Londonas tilts (Lielbritānija, Londona)

Vai jau esat apskatījis slaveno Londonas tiltu? Nē? Tad tā nav liela bēda. Lai gan tā nosaukums ir visai skanīgs, tas ir viens no vienkāršakajiem un parastākajiem tiltiem, kas šķērso Temzas upi. Cilvēkiem varētu būt sagrozīts prāts neskaitāmo dziesmu dēļ, kas tam veltītas, bet, pirms kaut kur dodaties, apskatiet bildes internetā, lai aiztaupītu vilšanos. Tuvumā esošais "Tower" tilts ir daudz aizraujošāks un arī jaunais "Millennium" tilts ir skaists.

5. Katedrāles "Sagrada Familia<" iekšpuse (Spānija, Barselona)

"Sagrada Familia" ir katedrāle, kas iekļauta Barselonā obligāti apskatāmo vietu sarakstā. Katedrāles arhitekts ir slavenais meistars Antonio Gaudi, un to rekonstruē jau kopš 1886. gada. Šī iemesla dēļ vislabāk ir vienkārši apstaigāt katedrālei apkārt un apbrīnot fasādes neparastās formas un detaļas. Ieeja iekštelpās maksā 11 eiro, bet neko daudz apskatīt, izņemot remontstrādniekus un smagus aprīkojumus, nemaz nav iespējams. Vienīgā kompensācija par iztērēto naudu ir pagrabā esošais informatīvais muzejs.

4. Sentropēzas pilsēta (Francija)

Neviens nezina iemeslu, kādēļ Sentropēza tiek uzskatīta par lieliskāko pilsētu Franču rivjērā. Varbūt tas ir pašiedeguma alvejas losjona nopelns, kas nosaukts pilsētas vārdā. Vai arī tādēļ, ka ikviens vēlas iegūt slaveno Sentropēzas iedegumu? Patiesībā pilsēta ir tā pārbāzta ar tūristiem, ka pat vietējie iedzīvotāji drīzāk ieteiktu braukt uz citām tuvumā esošām pilsētām, nevis uz Sentropēzu. Lai gan šī ir tiešām jauka pilsēta, tā ir līdzīga daudzām citām "Cote d'Azur" piekrastes pilsētām.

3. Čurājošais puisītis (Beļģija, Brisele)

Pieredzējuši ceļotāji atzīst, ka Briselē nav daudz tūrisma objektu. Protams, ja jūsu kaislība nav lielu biroju ēku apskate. Lai vai kā, Briselē atrodas kāds apskates objekts, kuru lielākā daļa tūristu plāno apskatīt - Čurājošais puisītis. Tā ir maza bronzas zēna statuja, kurš čurā strūklakā. Lielākā problēma kārtējo reizi ir lielais cilvēku pūlis tam apkārt. Kad jūs beidzot atrodat veidu, kā piekļūt tam klāt, jūs atklājat, ka tas izskatās tieši tāpat kā bildēs, tikai vēl mazāks.

2. Braucieni ar gondolu (Itālija, Venēcija)

Venēcija - romantisko dvēseļu iemīļotā pilsēta. Jārēķinās ar to, ka pat ārpus sezonas laikā Venēcijā ir daudz vairāk cilvēku nekā  Ņujorkas Taimskvērā Jaunā gada vakarā. Ja vēlaties pabraukāties ar leģendāro gondolu, neesiet pārsteigts, kad izdzirdēsiet cenu - 40 minūšu brauciens izmaksās aptuveni 80 eiro. Iespējams, domāsiet, ka tāda iespēja ir tikai vienreiz dzīvē. Tā ir, taču aizmirstiet par romantisku braucienu divvientulībā ar savu otru pusīti. Visticamāk, jums apkārt nepārtraukti atradīsies vismaz desmit citas gondolas, kas izvadā tūristus, kuri izbauda slaveno Tiltu pilsētu.

1. Mona Liza (Francija, Parīze)

16. gadsimtā Leonardo da Vinči uzgleznoja kautrīgi smaidošu sievieti. Tobrīd viņš nevarēja pat iedomāties, kādas ciešanas tā sagādās cilvēkiem, kuri vēlesies to apskatīt 21. gadsimtā. Mūsdienās Mona Liza atrodas Luvras muzejā, Parīzē. Luvra jau pati par sevi ir pilsētas apmeklētāju uzmanības centrā. Muzejs ir tik liels, ka, ja jūs vēlētos apskatīt katru gleznu vismaz vienu minūti ilgu laiku, muzeja apskate ilgtu 500 gadus. Katrs ceļvedis gan iesaka apmeklēt Luvru kaut uz neilgu brītiņu - lai apskatītu Monu Lizu. Liela daļa ceļotāju nolemj tā arī darīt, tāpēc telpa, kurā atrodas glezna, mūždien ir tā pārbāzta, ka tas traucē ieraudzīt pat niecīgu daļiņu no gleznas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!