ASV prezidenta Bila Klintona meita Čelsija Klintone pirmdien kopā ar Indijas maharadžas ģimeni piedalījās hinduistu krāsu festivālā Džodpūras pilsētā Radžasthānā, kamēr viņas tēvs uzturējās valsts vizītē Bangladešā.
Čelsija, kuru pavadīja vecmāmiņa Dorotija Rodhama, apšļāca ar krāsu maharadžu Gadžu Singhu, bijušo Indijas vēstnieku ASV, un viņa ģimenes locekļus plašajā Umedghavana pilī, pastāstīja informēta persona pilī.

"Viņi spēlē Holi rožu dārzā. Un pēc tam viņi ēdīs pusdienas," informētā persona no smilšakmens pils, kuras lepnums ir pazemes dzeltenzaļais peldbaseins un pasakains pulksteņu muzejs, telefoniski pastāstīja aģentūrai AFP.

"Čelsija sāka spēlēt Holi no pašas lidostas, kur maharadža iešķieda krāsu viņas sejā," avots sacīja.

Čelsija, kura pavada savu tēvu prezidentu Bilu Klintonu sešu dienu vizītē Dienvidāzijā, tika ielūgta uz hinduistu krāsu festivāla svinībām, kā arī apmeklēt 19.gadsimta Mehrangarhas fortu, kas paceļas pār Thāras tuksnesi Džodhpūrā.

Indijas ārlietu ministrs Džasvants Singhs, kam ir personiskas saites ar bijušo Džodhpūras karalisko dzimtu, pavadīja viesus no Deli uz tuksneša pilsētu.

Vienus no hinduistu trakulīgākajiem svētkiem, Holi, svin visā Indijā. Cilvēki cits citu apšļāc ar krāsām, un šie svētki iezīmē ziemas beigas subkontinentā.

Pārējo viesu vidū bija arī ASV valsts sekretāra vietnieks Stroubs Talbots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!