Foto: AP/Scanpix

Centrālāfrikas Republikas (CĀR) Mambere-Kadei prefektūrā pie Bombo ciema no slēpņa noticis uzbrukums krievu algotņu bruņumašīnai, kā rezultātā trīs karotāji gājuši bojā, vēsta "Radio Svoboda".

Trīs krievu bojāeju apstiprina vietējās varasiestādes. Prefektūrā atklāj, ka privātās militārās kompānijas "Vagner" algotņiem uzbrukuši kustības 3R kaujinieki (grupējuma nosaukumu veido trīs vārdi franču valodā, kas sākas ar burtu "R", tulkojumā: atgriešana, atmaksa, reabilitācija).

Apšaude ilgusi vairākas stundas, līdz ieradies Krievijas gaisa atbalsts un devis triecienu pa nemierniekiem. Pēc tam kaujas vietā atrasti trīs krievu algotņu un divu 3R kaujinieku līķi.

"Vagner" ir privātā militārā kompānija, kas Krievijā nav oficiāli reģistrēta un formāli nav saistīta ar Aizsardzības ministriju, taču žurnālisti izpētījuši, ka vagnerieši piedalās militārajās operācijās Sīrijā, Lībijā un Ukrainā. Kaujinieku klātbūtne fiksēta arī vairākas Āfrikas valstīs, piemēram, Centrālāfrikas Republikā.

Kremlis parasti atzīst tikai savu militāro instruktoru klātbūtni dažādās valstīs, arī uz CĀR ir nosūtīti simtiem instruktoru.

Jāpiebilst, ka CĀR valdība Krievijas instruktorus ir apsūdzējusi par slepkavībām un spīdzinšanām. Par šo tēmu ir ziņojuši arī mediji un tēmai pievērsusies ANO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!