Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien prokrieviskie separātisti atkārtoti centušies novirzīt savus spēkus Debaļceves virzienā, un pie pilsētas notiek sīvas kaujas, sacījis pretterorisma spēku pārstāvis Anatolijs Steļmahs.

"Diemžēl Minskas vienošanās nav apturējusi pretinieka agresīvās darbības. Šodienas laikā teroristu apšaudes intensitāte pa mūsu pozīcijām ir palielinājusies. Ienaidnieks stūrgalvīgi cenšas novirzīt savus spēkus Debaļceves virzienā," sacījis Steļmahs.

Pēc viņa teiktā, pie pilsētas notiek sīvas kaujas. Tanku un bruņumašīnu aizsegā pretinieku kājnieki uzbrukuši Ukrainas spēku pozīcijām Troickā, Černuhino, Kamenkā. Viņš norādījis, ka separātisti sešas reizes apšaudījuši pašu Debaļcevi.

Savukārt Luhanskas virzienā prokrieviskie kaujinieki no sistēmas "Grad" apšaudījuši Ščastiju, Petrovku un Gorniju.

Vēstīts, ka Maskavas atbalstītajiem prokrieviskajiem kaujiniekiem uzdots līdz svētdienai, kad jāstājas spēkā Minskā panāktajam pamieram, ieņemt Ukrainas spēku aizsargāto Debaļceves pilsētu, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministriju, ziņo aģentūra UNIAN.

Tāds pats rīkojums dots arī attiecībā uz Mariupoli, viņš papildināja. Tomēr, ja par Debaļcevi notiek sīva kauja, tad Mariupole ir stingrā Ukrainas spēku kontrolē.

Piektdien prokrieviskie spēki atkal ieņēmuši stratēģiski svarīgo Doņeckas apgabala Lohvinoves ciematu, kas atrodas uz trases Artemivska-Debaļceve, sociālajā tīklā "Facebook" piektdien pavēstījis bataljona "Donbass" komandieris Ukrainas parlamenta deputāts Semens Semenčenko.

Ceturtdien Debaļceve apšaudīta ar 'Uragan' un 'Grad', un diennakts laikā krituši astoņi karavīri. Ceturtdienas vakarā spēcīgai apšaudei pakļauta prokrievisko kaujinieku kontrolētā Luhanska. Šāviņi krituši pilsētas austrumu daļā, cietis piena kombināts un virkne dzīvojamo māju. Zināms par vismaz trīs bojāgājušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!