Foto: Reuters/Scanpix

Atklātībā nonākušās liecībās no Itālijas kruīzu kuģa "Costa Concordia" avārijas izmeklēšanas ir teikts, ka uz diviem šī kuģa operatorfirmas "Costa Crociere" kuģiem apkalpes locekļi lietojuši narkotikas, piedzērušies un seksuāli uzmākušies kolēģēm, ceturtdien ziņoja laikraksts "La Stampa".

"Virsnieki un apkalpe ļoti bieži bija piedzērušies," stāstīja bijusī darbiniece, kas 2010.gadā divus mēnešus bija strādājusi uz "Costa Concordia" pirms aiziešanas no darba. Viņas liecība nav pārbaudāma no neatkarīgiem avotiem.

"Mēs ballītēs bieži sev jautājām: Kas glābtu šo kuģi, ja būtu ārkārtas situācija?" sacīja bijusī darbiniece savā liecībā. Viņa arī apgalvoja, ka kāds apkalpes darbinieks, "kas bija pilnīgi sanarkojies", esot viņai seksuāli uzmācies.

"Costa Crociere" ir paziņojusi, ka tā neļauj lietot narkotikas uz saviem kuģiem un veic reguāras pārbaudes. Kompānija arī aizstāvējusi savas drošības apmācības metodes un apkalpes locekļu drosmi "Costa Concordia" traģiskās avārijas laikā.

Liecību izmeklētājiem sniedza arī bijusī medicīnas māsa, kas 2010.gadā strādāja uz cita šīs kompānijas kuģa "Costa Atlantica", kad tā kapteinis bija tagad bēdīgi slavenais "Costa Concordia" kapteinis Frančesko Sketino.

Viņa sacīja, ka uz kuģa redzējusi "korupciju, narkotikas un prostitūciju". "Es savām acīm redzēju, kā virsnieki šņauca kokaīnu," sacīja bijusī medicīnas māsa.

Itālijas kuģniecības kompānijas " Costa Crociere" kuģis " Costa Concordia" ar 4229 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Avārijā gāja bojā vismaz 32 cilvēki.

Kuģa kapteinis Frančesko Sketino, kuru tabloīdi nodēvējuši par "kapteini Gļēvuli", ir mājas arestā. Viņam ir izvirzītas apsūdzības cilvēku nonāvēšanā, kā arī par to, ka viņš atstājis kuģi, lai gan no tā nebija pabeigta cilvēku evakuācija.

Notiek izmeklēšana pret vēl astoņiem cilvēkiem, tostarp trim "Costa Crociere" augstām amatpersonām.

Pēc avārijas Sketino tika izdarīts narkotiku tests. Tajā konstatēts, ka viņš nebija lietojis narkotikas, tomēr viņam matos tika atrasti nelieli daudzumi kokaīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!