Foto: Kadrs no video
Par spīti Izraēlā noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības mazināšanai, infekcijas smagi piemeklētā ebreju apmetnē Rietumkrastā otrdienas naktī notikušas ultraortdodoksālo ebreju kopienas jeb hasīdu sarīkotas kāzas, vēsta "The Jerusalem Post".

Godi, par kuru norisi uzzināja policija, notikuši Beitarilitā, kas ir ne vien viena no lielākajām ebreju apmetnēm Rietumkrastā, bet arī vieta ar lielāko jauno pozitīvo Covid-19 testu īpatsvaru valstī – 26%.

Savukārt saslimstības rādītāji Beitarilitā ir ceturtajā vietā valstī ar 145,5 gadījumiem uz katriem 10 000 iedzīvotāju.

Vērienīgās kāzu svinības savam mazdēlam sarīkojis vietējās hasīdu kopienas galvenais rabīns. Video no notikuma vietas redzams, ka godu dalībnieki telpās drūzmējas pārsvarā bez mutes un deguna aizsegiem.

Policija informē, ka sākotnēji likumsargi nav ielaisti telpās, bet pēc sarunas ar organizatoriem durvis tomēr atvērtas. Telpās likumsargi ieraudzījuši simtiem viesu.

Kamēr policisti izklīdinājuši kāzu viesus, daļa no tiem ārpus ēkas uzsākuši sadursmes ar likumsargiem un bojājuši policijas automašīnas. Pilnīgai hasīdu izklīdināšanai nācies izsaukt papildspēkus.

Pret kāzu organizatoriem un ēkas īpašniekiem ir sākta izmeklēšana.

Izraēlā līdz šim konstatēti vairāk nekā 459 tūkstoši Covid-19 gadījumu un aptuveni 3,5 tūkstoši cilvēku no slimības ir miruši. Vienlaikus Izraēla veikusi līdz šim apjomīgāko Covid-19 vakcinācijas kampaņu – pirmo poti līdz šim saņēmuši aptuveni 1,5 miljoni iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!