Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV pēdējo 24 stundu laikā ir reģistrēti vairāk nekā 65 tūkstoši jaunu inficēšanās ar Covid-19 gadījumu, kas ir jauns vienas dienas rekords, liecina Džonsa Hopkinsa Universitātes ceturtdienas vakarā apkopoti dati.

Inficēšanās gadījumu skaits ASV 24 stundās līdz plkst.20.30 ceturtdien (plkst.3.30 piektdien pēc Latvijas laika) ir pieaudzis par 65 551, pārsniedzot 3,1 miljonu.

24 stundās reģistrēti arī 1000 jauni nāves gadījumi, kas saistīti ar Covid-19, palielinot kopējo šādu nāves gadījumu skaitu ASV līdz 133 195.

Iepriekšējais jaunu inficēšanās gadījumu skaita rekords ASV bija sasniegts otrdien - 60 209.

ASV ir Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē gan pēc inficēšanās gadījumu skaita, gan pēc nāves gadījumu skaita.

ASV pēdējās nedēļās strauji pieaug inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits, sevišķi valsts dienvidos un rietumos, un tādēļ vairāki štati ir apturējuši plānoto ekonomikas atkalatvēršanu.

Savukārt Itālija ceturtdien aizliedza iebraukšanu no 13 valstīm, kuras tā uzskata par augsta riska valstīm Covid-19 pārnešanā.

Iebraukšanas aizliegums tika noteikts ceļotājiem no Armēnijas, Bahreinas, Bangladešas, Bosnijas, Brazīlijas, Čīles, Dominikanas Republikas, Kuveitas, Ziemeļmaķedonijas, Moldovas, Omānas, Panamas un Peru.

Dekrētu, kas aizliedz viesiem no šīm valstīm ierasties Itālijā, parakstīja Veselības ministrija pēc vienošanās ar Ārlietu, Iekšlietu un Transporta ministrijām.

"Visā pasaulē pandēmija ir iegājusi akūtākā fāzē," sacīja veselības ministrs Roberto Speranca.

"Mēs nevaram izniekot upurus, kurus nesuši itālieši pēdējos mēnešos," viņš piebilda.

Itālija bija pirmā valsts, kuru skāra jaunais koronavīruss pēc tā uzliesmojuma Ķīnā pērnā gada beigās.

Itālijā šis vīruss prasījis gandrīz 35 000 cilvēku dzīvības, bet ar to inficējušies vairāk nekā 242 000.

Koronavīrusa izplatīšanās Itālijā tagad ir palēninājusies. Ceturtdien tika ziņots par 12 jauniem nāves gadījumiem, bet trešdien - par 15.

Brazīlija ar apmēram 68 000 nāves gadījumu, kas saistīti ar Covid-19, tagad ir otrajā vietā pasaulē pēc ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!