Foto: EPA/Scanpix/LETA
Lielbritānijā asu nosodījumu izsaukusi premjerministra Borisa Džonsona atteikšanās koronavīrusa krīzes apstākļos slēgt skolas un atcelt lielus pasākumus, kritiķiem brīdinot par situācijas tuvošanos Itālijas krīzes apmēriem.

Jauno pasākumu ietvaros, par kuriem Džonsons pavēstīja ceturtdien, pilsoņi tiek mudināti sabiedrībā uzturēties atstatu vienam no otra, bet cilvēkiem, kuriem ir saslimšanas simptomi, noteikta prasība ievērot pašizolācijas režīmu. Testu veikšana netiek pieprasīta, ja vien nav radušies smagi sarežģījumi, kuru dēļ nepieciešama aprūpe slimnīcā.

Lēmums nesekot citu valstu piemēram, neslēgt skolas, neatcelt lielos pasākumus un nenoteikt stingrus ierobežojumus uz robežām, bija "pārsteidzošs", atzina bijušais veselības ministrs Džeremijs Hants.

"Es uzskatu, ka tas ir pārsteidzoši un satraucoši, ka mēs no tā visa neko nedarām, kad mūs no situācijas, kāda ir Itālijā, šķir tikai četras nedēļas," raidsabiedrībai "Channel 4" sacīja Hants.

"Varētu domāt, ka šo četru nedēļu laikā katrs solis, ko mēs speram, ir iecerēts, lai palēninātu cilvēku inficēšanos ar šo vīrusu," sacīja eksministrs, norādot, ka Lielbritānija atrodas "ārkārtas situācijā".

Kā raidsabiedrībai BBC piektdien sacīja vecākais zinātniskais padomnieks Patriks Valanss, viņš sagaida, ka "Covid-19" vīruss kļūs par "ikgadējo vīrusu".

Valdība vēlas, lai vīrusam izveidotos "kolektīvā imunitāte", bet vienlaikus tiktu pasargāti visneaizsargātākie pilsoņi.

Lielbritānijā šobrīd pārbaužu rezultātā ir apstiprināti aptuveni 600 koronavīrusa gadījumi, bet Valanss ceturtdien sacīja, ka kopējais inficēto skaits varētu būt starp 5000 un 6000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!