Foto: AP/Scanpix/LETA
Grieķijas veselības aprūpes iestādes otrdien apstiprināja ceturtās Covid-19 vakcīnas piešķiršanu cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu, raksta portāls "Politico".

Valsts vakcinācijas komiteja nolēma, ka šai grupai vajadzētu būt iespējai saņemt ceturto devu trīs līdz sešus mēnešus pēc trešās vakcīnas saņemšanas. Lēmums attiecas uz pacientiem ar hematoloģiskām un onkoloģiskām slimībām, cilvēkiem, kuri lieto imūnsupresīvus medikamentus, un pacientiem ar reimatiskām slimībām vai nieru mazspēju.

Veselības ministrijas ģenerālsekretārs Marioss Temistokleuss vietējai televīzijai sacīja, ka līdz šim nav bijušas diskusijas par ceturtās devas piešķiršanu arī citām valsts iedzīvotāju grupām, piebilstot, ka viņš cer, ka šāds solis nebūšot vajadzīgs.

Grieķija jau ir noteikusi, ka vakcinācija ir obligāta ikvienam, kas vecāks par 60 gadiem. Tiem, kuri nepieteiksies vakcinācijai līdz 16. janvārim, tiks piemērots ikmēneša naudas sods 100 eiro apmērā. Valdība apsver iespēju paplašināt obligāto vakcināciju un noteikt to arī cilvēkiem vecumā no 50 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!