Foto: AFP/Scanpix/LETA
Indijā uzsākta masveidīga vilcienu vagonu pārbūve par jaunā koronavīrusa inficēto izolācijas telpām, ziņo "Vice".

Pirmajā etapā valsts uzņēmums "Indian Railways" uzsācis 5000 vilcienu vagonu pārbūvi. Katrs vagons tiek pārveidots tā, lai tas varētu uzņemt un tajā būtu iespējams sniegt pilnvērtīgu medicīnisko palīdzību līdz 16 pacientu. Tas nozīmē, ka kopumā plānotā 20 000 vagonu pārveide ļaus izolēt un aprūpēt līdz pat 320 000 cilvēku.

Papildus Indijā slimnieku uzņemšanai tiek pielāgoti sporta centri un stadioni, kā tas jau tiek darīts daudzviet citur pasaulē.

Par spīti plaši izsludinātajai un tiesībsargu uzraudzītajai nacionālā mērogā noteiktajai trīs nedēļu ilgajai izolācijai, pēdējās dienās ar Covid saslimušo skaits Indijā turpina augt aizvien straujāk. Līdz šim Indijā saslimuši 2032 cilvēki, no kuriem 58 jau ir miruši. Turklāt kritiķi norāda, ka saslimušo skaits varētu būt daudzkārt lielāks, jo valstī ir izteikti mazs veikto testu skaits.

Lai gan Indijā inficēto un ar Covid-19 saslimušo skaits iepretim valsts iedzīvotāju skaitam uzskatāms par mazu, tajā ieviesti vieni no stingrākajiem ierobežojumiem slimības izplatības ierobežošanai. Nacionāla mēroga aizliegumu vairāk nekā 1,3 miljardiem valsts iedzīvotāju pamest mājokļus bez īpaši būtiskiem iemesliem valsts premjers Narendra Modi pamatoja ar to, ka "[Indijai] šo 21 dienu neievērojot, tā var atgriezties 21 gadu senā pagātnē."

Speciālisti norāda, ka Indijas jau tā vājā veselības sistēma, Covid-19 pacientu skaitam strauji augot, tūlītēji sasniegu savu spēju robežas un faktiski sabruktu. Tam spilgts apliecinājums ir veselības nozares pārslodze tādās valstīs kā Itālija, kurās aprūpes joma ir daudz labāk attīstīta un subsidēta. Salīdzinājumam, Itālijā ir 41 ārsts uz 10 000 iedzīvotāju, bet Indijā – tikai astoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!