Šī gada "Copa America" sacensības futbolā plānots organizēt Covid-19 pandēmijas smagi skartajā Brazīlijā, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Sākotnēji prestižās kontinenta mēroga sacensības futbolā bija plānots aizvadīt Kolumbijā un Argentīnā. Taču maija otrajā pusē Kolumbija, kuru aizvadīto nedēļu laikā pārņēmuši plaša mēroga protesti, zaudēja tiesības būt par vienu no turnīra rīkotājvalstīm. Savukārt Argentīna šo statusu zaudēja pavisam nesen, pamatojoties uz pašreizējo situāciju valstī - Argentīnā novērots Covid-19 inficēšanās gadījumu skaita pieaugums.

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (Conmebol) pirmdien pavēstīja, ka turnīrs pārcelts uz Brazīliju. "Copa America" sākums paredzēts 13. jūnijā.

Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru kancelejas vadītājs gan norādīja, ka nekāda oficiāla vienošanās vēl neesot panākta un ka joprojām norit sarunas par turnīra organizēšanu Dienvidamerikas lielvalstī.

Tomēr arī Brazīlijā pašreizējais politiskais un veselības nozares stāvoklis ir visai sarežģīts. Brazīlijā reģistrēti gandrīz 460 000 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, kas šo valsti ierindo otrajā vietā pasaulē - aiz ASV. Tāpat Brazīlijā reģistrēti vairāk nekā 16 miljoni saslimšanas gadījumu ar Covid-19, kas ir trešais lielākais rādītājs pasaulē.

Pandēmija radījusi ārkārtīgi lielu slodzi Brazīlijas veselības nozarei. Asu kritiku par savu reakciju uz Covid-19 krīzi izpelnījies arī Bolsonaru, kurš vairākkārt centies mazināt vīrusa nopietnību un iestājies pret tādu pasākumu īstenošanu, kas varētu apturēt slimības izplatību.

Sestdien saistībā ar Bolsonaru reakciju uz Covid-19 pandēmiju Brazīlijā notika protesti. Savukārt valsts Senātā notiek izmeklēšana par valdības reakciju uz pandēmiju.

Brazīlijas futbola izlase ir pašreizējā šī turnīra čempione - pieckārtējā Pasaules kausa ieguvēja šajā turnīrā triumfēja 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!