Foto: LETA
Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 21 cilvēkam, otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Kā norādījusi Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, tas ir zemākais jaunatklātu inficēšanās gadījumu skaits pēdējo divu nedēļu laikā. Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2694 cilvēkiem. Slimnīcās pašlaik ārstējas 59 inficētie, seši no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās, plaušu mākslīgā ventilācija nepieciešama diviem cilvēkiem, skābekļa maskas - 16 cilvēkiem. 1785 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās, liecina NVSC publiskotie dati.

16 jauni inficēšanās gadījumi konstatēti Viļņas apriņķī, divi - Kauņas apriņķī un pa vienam - Klaipēdas, Panevēžas un Tauraģes apriņķos. 11 no jaunatklātajiem gadījumiem saistīti ar jau zināmiem slimības perēkļiem, divu cilvēku inficēšanās apstākļi nav zināmi, bet trīs gadījumi "importēti" no Ukrainas un Lielbritānijas.

Pagājušajā diennaktī veiktas 4557 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 613 324 analīzes. No vīrusa izraisītās slimības Covid-19 Lietuvā miruši 85 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Dienu iepriekš tika ziņots, ka citu iemeslu dēļ miruši 15 ar Covid-19 inficētie cilvēki, bet NVSC otrdien paziņojis, ka tā bijusi kļūda, kas radusies tehnisku iemeslu dēļ.

Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 19 cilvēkiem, otrdien paziņojis Veselības departaments. Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2294.

13 jauni inficēšanās gadījumi atklāti Austrumviru apriņķī, deviņi no tiem saistīti ar vīrusa izraisītās slimības Covid-19 perēkli degslānekļa šahtā "Estonia", kur inficējušies pieci kalnrači un četri cilvēki, kas bijuši ar viņiem ciešā saskarē.

Kopumā ar šo perēkli saista jau 28 inficēšanās gadījumus, bet vēl divi šahtas darbinieki pieskaitīti citam perēklim - Jehvi bāram "Kelder", ko viņi apmeklējuši. Saistībā ar šo bāru kopumā jau inficējušies 15 cilvēki, tai skaitā bāra apmeklētāju tuvinieki un paziņas.

Divi gadījumi konstatēti Austrumviru apriņķa Ojamā šahtā, kur kopējais inficēto skaits sasniedzis četrus. Nāves gadījumi no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā šī slimība prasījusi 64 cilvēku dzīvības. Igaunijā kopumā veikti 142 160 testu nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Pirmdien veiktas 1186 analīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!