Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 48 cilvēkiem, kā arī reģistrēts viens jauns nāves gadījums ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19, piektdien paziņojusi Veselības ministrija.

Tas Lietuvā ir lielākais vienas dienas laikā reģistrētais jauno inficēšanās gadījumu skaits kopš 19.aprīļa, kad tika reģistrēti 59 gadījumi. Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2810 cilvēkiem.

1816 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās. Pagājušajā diennaktī veiktas 5602 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 629 443 analīzes. Aizvadītajā diennaktī reģistrēts arī viens nāves gadījums ar Covid-19, līdz ar to ar šo jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Lietuvā mirušo skaits sasniedzis 86, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 18 cilvēkiem, piektdien paziņojis Veselības departaments. Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2343. Savukārt 1578 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

No jaunatklātajiem 18 gadījumiem septiņi gadījumi saistīti ar uzliesmojumu degslānekļa ieguves šahtā "Estonia" Austrumviru apriņķī - četros gadījumos inficējušies šahtā strādājošie, bet trīs gadījumos - personas, kas kontaktējušās ar inficētiem šahtā strādājošajiem. No pārējiem gadījumiem vienā gadījumā inficēšanās notikusi ārzemēs, divos gadījumos - kontaktējoties ar kādu iepriekš inficētu personu, kas ir identificēta, bet astoņos gadījumos nav skaidrs, kur notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki. Igaunijā kopumā veikti 146 128 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Piektdien veikta 1271 analīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!