Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vismaz vienu vakcīnas devu pret jauno koronavīrusu saņēmuši 1 008 253 Polijas iedzīvotāju, ceturtdien, atsaucoties uz veselības nozares pārstāvjiem, vēsta "Polijas radio". Tostarp pēdējā diennaktī potes saņēmuši rekorddaudz gribētāju – vairāk nekā 128 000.

Veselības nozares pārstāvji arī norāda, ka no visiem vakcinētajiem 588 izjutuši negatīvas blaknes pēc potes saņemšanas. Polijas veselības ministrija arī atklājusi, ka dažādu iemeslu dēļ izmantošanai nederīgas kļuvušas kopumā 2486 vakcīnas.

Ceturtdien Polijā reģistrēti 7156 jauni inficēšanās jauno koronavīrusu gadījumi, kā arī 389 letāli Covid-19 gadījumi. Līdz ar to pandēmija Polijā prasījusi jau vairāk nekā 36 000 dzīvību.

Pērnā gada izskaņā Polijā uzsākta mediju kampaņa "Szczepimy Się" ("Jāvakcinējas"), lai iedrošinātu un mudinātu poļus pieteikties brīvprātīgajai vakcīnai.

Prioritāri vakcinēti mediķi un cilvēki vecuma grupā virs 80 gadiem. Šobrīd vakcinēšana uzsākta arī cilvēkiem vecuma grupā virs 70 gadiem, kurai var pieteikties ar īsziņu, kā arī telefona zvanu uz īpaši šim nolūkam izveidotu telefoncentrāles telefonu. Arī jaunāki pieaugušie var pieteikties vakcinācijai, lai gan pagaidām nav zināms, kad pienāks viņu kārta, vēsta "Polijas radio".

Polijā dzīvo nepilni 38 miljoni cilvēku, un tajā patlaban atvērti vairāk nekā 6000 vakcinācijas punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!