Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ruandā no otrdienas ir spēkā absolūts pārvietošanās ierobežojums nākamās 15 dienas, centienos apturēt jaunā koronavīrusa izplatību valstī pēc strauja saslimušo skaita un letālu Covid-19 gadījumu pieauguma, vēsta "Africa News".

Šī ir jau otrā reize, kad Āfrikas valstī pandēmijas laikā tiek slēgta lielākā pilsēta, kurā mīt vairāk nekā milons cilvēku. Iepriekš pārvietošanās aizliegumi visā valstī tika noteikti jau martā uz 45 dienām.

Atšķirībā, piemēram, no Latvijas Kigali noteiktie pārvietošanās ierobežojumi ir spēkā visu diennakti. Pārvietoties drīkst tikai ārkārtas pakalpojumu sniedzēji un tie, kas saņēmuši īpašas atļaujas no policijas. Tikmēr darbu pārtrauc visi sabiedriskā transporta operatori, izglītības iestādes un reliģiskās organizācijas. Neskaitot ārkārtas dienestus, pieļaujama tikai to darbu veikšana, kas darāmi attālināti.

Izskanējusi pretrunīga informācija par pārtikas iegādi. Piemēram, Ruandas medijs "The New Times" vēsta, ka īpašs izņēmums skaitīsies arī došanās pēc pārtikas, un pārtikas lielveikali varēs darboties, ievērojot ļoti striktus noteikumus.

No un uz Kigali arī var braukt tikai ārkārtas pakalpojumu sniedzēji, kā arī tūristi, kuriem gan jāspēj uzrādīt apliecības par negatīvu Covid-19 testu.

Pārējā valstī ārpus galvaspilsētas savukārt ieviesta komandantstunda, kura ietver pārvietošanās ierobežojumus jau no pulksten 18 līdz pulksten 4 no rīta katru dienu.

Straujš inficēšanās pieaugums fiksēts kopš jaunā gada sākuma. Līdz šim valstī konstatēti 11 548 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un no Covid-19 miruši 148 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!