Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Covid-19 smagi skartās Brazīlijas problēmas pastiprinājis fakts, ka lēni uz priekšu virzās vakcinācijas process pret jauno koronavīrusu, raksta portāls "France24".

Apmēram 33 miljoni cilvēku - 15% iedzīvotāju - ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu, taču potēto brazīliešu skaits joprojām ir pārāk mazs, lai varētu runāt par būtisku vīrusa izplatīšanās apturēšanu.

Lielu kritikas apjomu saistībā ar Covid-19 krīzes pārvarēšanu saņēmusi arī Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru vadītā valdība. Par tās reakciju uz pandēmiju šobrīd notiek izmeklēšana valsts Senātā.

Tāpat valdība kritizēta par nespēju nodrošināt vairāk vakcīnu, tostarp par atteikšanos no piedāvājumiem iegādāties miljoniem papildu devu.

Brazīlijai joprojām ir jāvakcinē 80 miljoni cilvēku no augstas prioritātes grupām, tostarp vecāka gadagājuma cilvēki un veselības aprūpes darbinieki, atzīmē medijs.

Valdība apgalvo, ka līdz gada beigām varēs vakcinēt visus pieaugušos.

Brazīlijā reģistrēti vairāk nekā 430 000 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi - vairāk ir tikai ASV. Dienvidamerikas lielvalstij ir arī viens no augstākajiem bojāgājušo skaitiem uz vienu iedzīvotāju pasaulē.

Lai arī kopš aprīļa pašreizējais vīrusa uzliesmojuma vilnis ir nedaudz mazinājies, Covid-19 joprojām nogalina ārkārtīgi daudz cilvēku valstī - gandrīz 2000 dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!