Vismaz 165 cilvēki gājuši bojā, bet vairāk nekā 225 ievainoti Bagdādes iepirkšanās rajonā, kur svētdien sprādzienu sarīkojis teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), atsaucoties uz varas iestāžu sacīto, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Sākotnēji sniegtā informācija liecina, ka sprādzienu izraisījusi automašīnā ievietota bumba, kas eksplodējusi netālu no restorānu un iepirkšanās ielām, Karradas rajonā.

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, ielas bijušas pilnas ar cilvēkiem, jo tie iepirkās pirms svētkiem, lai atzīmētu svētā mēneša Ramadāna noslēgumu, kas beigsies šajā nedēļā. 30 dienu laikā no rītausmas līdz saulrietam viņi atturējās no ēšanas un dzeršanas.

Sprādzienā bojā gājuši arī vairāki bērni, atsaucoties uz ziņu aģentūras "Associated Press" (AP) informāciju, ziņo BBC.

Teroristiskais grupējums "Daesh" uzņēmies atbildību par uzbrukumu. Tie savā paziņojumā arī atzinuši, ka automašīnas bijušas piepildītas ar sprāgstvielām.

Sprādziens izraisījis pamatīgus ugunsgrēkus pilsētas ielās. Eksplozijas rezultātā cietušas arī vairākas ēkas. Kā vēsta britu raidsabiedrība, svētdienas rītā tās vēljoprojām bijušas ar liesmām.

Kā uzsver britu raidsabiedrība, iespējams, tas ir asiņainākais terorakts Irākā kopš 2007. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!