Militārajās operācijās Dagestānā un Čečenijā ir krituši ap 1500 Krievijas bruņoto spēku karavīru, ceturtdien paziņoja ģenerālštāba priekšnieka vietnieks Valērijs Maņilovs.
"Lai gan mēs mēģinājām minimizēt savus zaudējumus, tas ne vienmēr bija iespējams," sacīja ģenerālis.

Atsaucoties uz Maņilovu, aģentūra ITAR-TASS ziņoja, ka Krievijas karaspēks Čečenijā ir ieņēmis vairāk nekā 200 apdzīvotu vietu, no kurām 80 procenti bija palikušas neskartas.

Maņilovs paziņoja, ka čečenu terora aktos ir cietuši 1584 cilvēki, no kuriem trešdaļa bija bērni, un ka starptautiskas teroristu organizācijas ir apmācījušas "algotņus" Čečenijā.

"Krievi to zina un tāpēc atbalsta mūsu kampaņu par spīti Rietumu mēģinājumiem mainīt sabiedrisko viedokli. Tāpēc no mūsu karavīriem [Čečenijā] 30 procenti nav obligātajā karadienestā un strādā uz līguma pamata," sacīja Maņilovs.

Ģenerālis paziņoja, ka Čečenijā darbojas 62 bandas ar trīsarpus tūkstošiem dalībnieku, kas specializējušās ķīlnieku sagrābšanā.

"[Krievijas] slepenajiem dienestiem ir pavēlēts sagūstīt dzīvus vai mirušus bandu vadoņus Šamilu Basajevu un Hatabu," sacīja Maņilovs. "Terorisms ir kļuvis par režīma, kuru mēs tagad likvidējam Čečenijā, galveno iezīmi," viņš piebilda.

Krievijas aizsardzības ministrs Igors Sergejevs ceturtdien paziņoja, ka Čečenijas prezidentu Aslanu Mashadovu jau sen vajadzēja izsludināt ārpus likuma un "iekļaut Interpola meklējamo sarakstā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!