Dānijā pirmdien tika nozagta viena no šīs valsts nacionālajām relikvijām - divi 19.gadsimta sākumā darināti ragi, kas ir senāku ragu atdarinājums, paziņoja policija.
Relikvija "Guldhornene" ("Zelta ragi") ir no sudraba, bet pārklāta ar plānu zelta kārtiņu. Tā ir divu oriģinālo zelta ragu kopija, kuri bija izgatavoti 400 gadus pirms mūsu ēras, bet 1802.gadā tika nozagti un iznīcināti.

Dānijas Nacionālais muzejs bija iznomājis šo relikviju izstādei Jellingā pie Vejles pilsētas, kad to nozaga nezināmi noziedznieki, sadauzot stikla vitrīnu. Zagļi aizbrauca ar automašīnu "Volvo V40".

Eksperti uzskata, ka zagļiem neizdosies pārdot šos ragus, un pieļauj iespēju, ka noziedznieki kļūdaini uzskatījuši šo relikviju par izgatavotu no zelta, lai gan tā ir tikai apzeltīta.

Oriģinālie ragi tika atrasti 1639.gadā Gallehusas pilsētā Dānijas dienvidos, pēc tam tie pazuda un tika atrasti vēlreiz 1734.gadā. 1802.gadā tos no Karaliskās mākslas kameras nozaga parādos nonācis juvelieris Nilss Heidenreihs, kurš zeltu izkausēja, lai izgatavotu dārglietas un viltotas monētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!