Foto: AP/Scanpix
Prezidenta un parlamenta vēlēšanas Nigērijā pagarinātas par vienu dienu tajos vēlēšanu iecirkņos, kur bijušas problēmas ar identifikācijas karšu un pirkstu nospiedumu nolasītājiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters."

Šāda vēlētāju atpazīšanas sistēma ieviesta, lai izvairītos no pārkāpumiem un situācijām, kad viens cilvēks nobalso vairākkārt.

Vēlēšanu laikā, bažījoties no iespējamiem kaujinieku uzbrukumiem, valstī kārtību uzrauga 360 000 policistu, taču par spīti augstajiem drošības pasākumiem Nigērijā jau notikuši vairāki uzbrukumi vēlēšanu iecirkņiem.

Ar ieroci bruņots vīrietis nogalinājis 15 cilvēkus, tostarp arī opozīcijas politiķi, netālu no kāda vēlēšanu iecirkņa. Šāvējs pagaidām nav identificēts.

Sestdien Nigērijā notiek prezidenta un parlaments vēlēšanas, kā dēļ visā valstī pastiprināti drošības pasākumi, taču teroristiskā grupējuma "Boko Haram" kaujinieki jau veikuši vairākus uzbrukumus, nogalinot vismaz sešus balsot gribētājus.

Saskaņā ar aptaujām, galvenie pretendenti uz prezidenta amatu ir pašreizējais Nigērijas vadītājs Gudlaks Džonatans un bijušais militārais diktators Muhameds Buhari, taču cīņā par augsto amatu piedalās vēl 12 citi kandidāti.

Vēlēšanas bija paredzētas jau februārī, taču "Boho Haram" vardarbības dēļ, tās iepriekš tika atceltas.

"Boko Haram" islāmisti sarīkojuši slaktiņu Barutai ciematā, taču precīzs upuru skaits vēl nav zināms, norāda ziņu aģentūra DPA. Savukārt Enugu pilsētā pie viena no vēlēšanu iecirkņiem eksplodējis automašīnā ievietots spridzeklis. Sprādzienā neviens neesot ievainots un vēlēšanu iecirknis turpinājis darbu, norādījis vietējas policijas pārstāvis Dans Bature.

Spridzināšana notikusi arī Avkas pilsētiņā. Arī šajā sprādzienā, saskaņā ar vietējās raidsabiedrības "Silverbird Television" ziņoto, bojāgājušo nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!